Teakdek motorjacht

FISCHE motorjacht, Pedro Solano 42
Bouwjaar 1994
FISCHE motorjacht, Pedro Solano 42
Bouwjaar 1994

Geen twijfels

Het motorschip van mevrouw Bremer uit Oldenburg was aan een nieuw teakdek toe. De zoektocht startte op internet en eindigde bij ons in Lemmer. Hier leest u hoe dit project verliep.

In perfect Nederlands steekt haar echtgenoot, de heer Bremer, van wal: “We speurden internet af op zoek naar een teakdekreparateur. Maar vaak zonder succes. Soms kwam de offerte helemaal niet. Of ze zeiden: ‘kom over twee jaar maar terug’. Bij Dörr verliep dat gelukkig wel anders”, aldus de heer Bremer.

“Bij aankomst inspecteerde Willem gelijk het teakwerk en gaf aan dat het teak zelf nog goed was. En dat Willem voor reparatie zou kiezen als het zijn schip was. Dat kwam natuurlijk gelijk heel vertrouwd en eerlijk over.

Een tijdje later zaten we met een bevriend Nederlands stel in het theehuis (in Grou) aan een drankje. Ik vroeg hen of zij Dörr kenden. Ons positieve gevoel werd gelijk bevestigd. De heer zei: ‘Ja, voor een nieuw teakdek in Friesland is Dörr de beste’. Daardoor hadden we geen twijfels meer.”

Offerte viel mee

“Ook de offerte viel mee, zeker in vergelijking met een compleet nieuw teakdek. De renovatie komt op ongeveer een derde of kwart van een nieuw teakdek. Dat scheelt nogal. Verder was het contact met Ymkje ook heel goed. Omdat we in Duitsland wonen, konden we natuurlijk niet heel vaak kijken. Daarom stuurde Ymkje steeds foto’s door. Het eindresultaat is echt perfect, helemaal zoals we het wilden.”

Niets aansmeren

“Naast het dek heeft Dörr ook nog wat andere werkzaamheden gedaan, zoals het opknappen van de stuurstoel. En ook daarbij vertelden ze dat het niet nodig was om alles te vernieuwen. Nee, we zijn zeer tevreden over het resultaat. Ik raad iedereen aan om Dörr in te schakelen, ze smeren je echt niets aan.”

Vorig project
Exterieur Lemsteraak