Re-caulking teakdek

Contest 55 zeiljacht
Bouwjaar 2000
Contest 55 zeiljacht
Bouwjaar 2000

Helemaal positief

De heer Meuwissen is ‘helemaal positief’ over de mensen én het vakmanschap bij Dörr. Hij vertelt over de re-caulking van de teakdekken van zijn motorboot en zeiljacht.

“In 2000 was het teakdek van mijn motorboot toe aan een opknapbeurt en heb ik zelf de deknadenrubbers vervangen. Ik had destijds onderzoek gedaan en gezien dat Dörr hier specialist in was, maar de portemonnee liet uitbesteden toen niet toe”, vertelt een opgewekte Meuwissen. “De gebruikte deck caulk werd een paar jaar geleden echter vloeibaar, met als gevolg nare vlekken op schoeisel en kleding. Ditzelfde euvel ontstond op onze zeilboot, een Contest 55 uit 2000. Waarschijnlijk is op beide boten dezelfde deck caulk gebruikt. Dus er moest iets gebeuren.”

“Ik had gezien dat veel bedrijven dit uitfrezen met de hand doen en daar had ik geen vertrouwen in. Daarom nam ik contact op met Dörr. Willem vertelde dat hij in Spanje al eens een Contest had gedaan, dus besloot ik met Dörr in zee te gaan. Daarbij gaf ik aan ze de Contest mochten doen als het teakdek van de motorboot goed ging.”

Een warm nest

“Ook het contact was gelijk heel leuk. Het klikte met iedereen. Van de vriend van Ymkje tot haar moeder. Je voelt gewoon – als je daar met z’n allen aan een bakje koffie zit – dat het een lekker warm nest is. Daardoor wist ik dat we onze boten met een gerust hart konden achterlaten.”

Als nieuw

“Zes weken nadat ik de motorboot had gebracht, ben ik met de Contest naar Lemmer gevaren. Het resultaat is echt fantastisch. De schepen zien er allebei weer als nieuw uit. Overigens ontdekten ze ook nog een lekkage, die gelijk goed verholpen is. We hadden ons laten vertellen dat het raam niet goed was. Maar Dörr constateerde dat de middenbolder, die op het lijfhout vastzat, lekte. Dit hebben ze zeer professioneel opgepakt. Ja, ik beveel Dörr van harte aan. Ik heb destijds diverse offertes opgevraagd en die lagen vele malen hoger dan bij Dörr. De kwaliteit is echt fantastisch. Van mij krijgen ze een tien plus met een griffel!”

Volgend project
Exterieur Lemsteraak