Exterieur Lemsteraak

Lemsteraak Visserman platbodem
Bouwjaar 2005
Lemsteraak Visserman platbodem
Bouwjaar 2005

Voor luxe houtwerk ga je naar Dörr

Wie kan mijn schip weer mooi maken? Daar hoefde Herman Vos niet lang over na te denken. In 2018 kocht hij een Lemsteraak, type Visserman, en ging linea recta naar Dörr.

“Uiteraard heb ik wel rondgekeken en rondgevraagd. Want ik wil natuurlijk wel redelijk en realistisch behandeld worden. Maar eigenlijk is het een no-brainer: voor luxe houtwerk ga je naar Dörr”, weet Herman Vos. “Gelukkig kwam Willem met een acceptabele prijs en kon onze aak in twee fasen worden opgeknapt. Eerst de hoge kuip, de banken en de motorkist. En een jaar later de teakvloer, lage kuip en het interieur.”

Supernauwkeurig

“Je ziet ook dat ze het werk mooi vinden. Rolf zat bijvoorbeeld gewoon te glimmen toen hij met de banken en de vloer bezig was. En ze zijn supernauwkeurig. Zo belde Rolf me eens op en zei dat er een enorm probleem met de motorkist was. Het bleek dat er 2mm hoogteverschil in zat”, vertelt Herman met een lach. “Uiteraard kon hij dit goed oplossen, maar het illustreert de vakkundigheid.”

Altijd welkom

“Verder ben je altijd welkom. Iedereen, ook Arjan van de jachthaven, is heel open. In coronatijd vond ik het fijn om af en toe even naar Lemmer te rijden. En dan zag ik daar twee bevlogen timmermannen mijn schip mooi maken!”

“Voor de start van fase twee, werkten ze aan een heel groot project. Ze wisten daardoor niet precies wanneer ze aan mijn schip toe waren. En op het moment dat ze bijna konden starten, was ik zelf niet in het land. Dus ik zei: ‘als je zin hebt om een paar uurtjes door Friesland te varen, dan haal je hem maar op’. En zo werd ook dit weer goed geregeld. Daarnaast denk ik dat de sterkte van Dörr ‘m zit in het luxe timmerwerk. Ze houden zeker wel van uitdagingen in hout.”

Vorig project
Re-caulking teakdek
Volgend project
Teakdek motorjacht